Med√°lok
NŇĎi l√°ncok
F√ľlbeval√≥k
Kark√∂tŇĎk
Karperecek
GyŇĪrŇĪk
Eljegyz√©si √©s karikagyŇĪrŇĪk
Szobrok és dísztárgyak
Modern ékszerek
 
Szélparipa

A nagyobb kép megjelenítéséhez klikkeljen a képre

Sz√©lparipa  
Szélparipa

Az elm√©t r√∂p√≠tŇĎ t√°ltos sz√©lparipa- az els√∂prŇĎ

A titkos ErŇĎ megid√©z√©se. Ez a k√ľlsŇĎ √©s a belsŇĎ Energi√°k mŇĪk√∂d√©s√©nek eredm√©nye k√©ppen j√∂n l√©tre.
Mivel szent k√∂rnyezetet alak√≠tottunk ki magunk k√∂r√ľl, t√∂k√©letese √∂sszehangoltuk vele a test√ľnket, hihetetlen√ľl √©berr√© v√°lunk, ami a tudat√°llapotunknak a Most els√∂prŇĎ √©rzet√©ben nyilv√°nul meg A ‚Äěsz√©lparipa" a tibeti lungta sz√≥ megfelelŇĎje. A ‚Äělung" szelet jelent, a ‚Äěta" pedig lovat. A titkos ErŇĎ ennek a sz√©lparip√°nak a felt√°maszt√°s√°t jelenti. Felt√°masztjuk az √∂r√∂m √©s az erŇĎ szel√©t, azt√°n fel√ľl√ľnk erre az energi√°ra √©s megzabol√°zzuk. Ez a sz√©l olykor igen hevesen jelentkezik, olyan erŇĎs, mint a f√°kat kid√∂nt√∂getŇĎ t√°jfun.
A magyar n√©pmes√©k t√°ltos parip√°ja, a megtal√°lt √Ėnval√≥nk cselekvŇĎ val√≥s√°g√°t szem√©lyes√≠ti meg.¬†
Ez a sz√©l az ember tapasztal√°s√°ban t√∂k√©letes √©s erŇĎteljes jelenl√©t√©rzetk√©nt nyilv√°nul meg. Az √©lm√©ny paripa-jellege az, hogy a rettentŇĎ sz√©lf√ļv√°s ellen√©re is szil√°rds√°got √©rz√ľnk. Soha nem tud elsodorni az √©letben semmif√©le vihar, soha nem sodor mag√°val sem az izgatotts√°g, sem a lehangolts√°g. Meg tudjuk zabol√°zni √©let√ľnk energi√°it. A sz√°lparipa teh√°t¬† nem puszt√°n a mozg√°s √©s sebess√©g, hanem a gyakorlatiass√°g √©s megk√ľl√∂nb√∂ztetŇĎk√©szs√©g, j√≥ adag term√©szetes √ľgyess√©g is van benne. A lungta jellegzetess√©ge olyan, mint a paripa n√©gy l√°ba, amitŇĎl a l√≥ olyan szil√°rd √©s kiegyens√ļlyozott.
A belsŇĎ √©s k√ľlsŇĎ ErŇĎ megid√©z√©s√©vel felt√°masztjuk √©let√ľnkben az √∂r√∂m √©s az energia szel√©t. Egyre jobban √©rezz√ľk, hogy a l√©tez√©s√ľnkben term√©szetes erŇĎ kezd megnyilv√°nulni. Miut√°n pedig felt√°masztottuk a sz√©lparip√°t, mindent azonnal helyre tudunk rakni, ami csak a tudatunkban megjelenik. TovatŇĪnik az √∂sszes k√©tely √©s t√©tovas√°g.
A titkos ErŇĎ megid√©z√©s√©vel olyan tudat√°llapotba ker√ľl√ľnk, ami mentes a tudatalatti pletyk√°lkod√°st√≥l, mentes minden bizonytalans√°gt√≥l √©s hitetlenked√©stŇĎl. Mindig a tudat pillanatnyi √°llapot√°t tapasztaljuk, ez pedig friss, fiatalos √©s szŇĪzies. Maga a pillanat mindig √°rtatlan √©s val√≥di. Nem tartalmaz semmif√©le hitetlenked√©st, k√©ts√©get. J√≥ √©rtelemben hisz√©keny, azaz j√≥hiszemŇĪ √©s √ľde.E titkos¬† L√©t tudat√°llapot megtapasztal√°sa, amelyben a pillanat ennyire eredeti. Ez a ‚Äěmost" esszenci√°ja. A vil√°g valamennyi l√©ny sz√°m√°ra ingatag, v√°ltoz√©kony, k√∂ny√∂rtelen. Gyakran eltŇĪnŇĎdhet√ľnk azon, vajon k√©pesek lesz√ľnk-e uralni ezt az ingatag √©s k√∂ny√∂rtelen helyzetet, vagy pedig az fog meg√ľlni minket. Mi √ľl√ľnk a szam√°ron, vagy a szam√°r √ľl r√°nk? Ahogy a vil√°got megtapasztaljuk, egy√°ltal√°n nem egy√©rtelmŇĪ, mikor ki van fel√ľl. Ha a k√∂rnyezetedben kifejez√©sre juttatod a szel√≠ds√©get √©s a pontoss√°got, akkor megjelenhet √©letedben a val√≥di ragyog√°s √©s az erŇĎ. Ha ezt a jelenl√©tet a saj√°t √©nedbŇĎl akarod √∂sszefabrik√°lni, akkor soha sem fog bek√∂vetkezni. E vil√°g erej√©t √©s var√°zs√°t nem birtokolhatod. Mindenkinek el√©rhetŇĎ, de senkinek sem saj√°tja.
‚ÄěEb ura fak√≥"- a kuty√°kon kuty√°k uralkodnak, ne panaszkodj,¬† ismerd meg √∂nmagad, s a vil√°g megv√°ltozik.
Forr√°s: Terebess-√Āzsia lexikon, Cs√∂pel L√°ma-Kov√°cs Imre Barna: Titkos tan√≠t√°sok a magyar n√©pmes√©kben

A med√°l √°ra a l√°ncot nem tartalmazza

Cikksz√°m: 028.
Mérete: 18 x 30 mm
S√ļlya: 20 gr
V√°laszthat√≥ sz√≠n: TŇĪzzom√°nc
√Ār: 32000 Ft
ÔĽŅ
Szoftverfejlesztés: RBLMARKETING